Genieten van de tuin

plaatje tuinonderhoud3

‘Genieten van de tuin’ betekent voor de een iets heel anders dan voor de ander. Zo vinden sommige mensen het heerlijk om uit hun werk even een half uurtje ter ontspanning in de tuin te werken, terwijl een ander liever meteen neerploft in een tuinstoel. En zo kan voor de een in het weekend tuinieren veel voldoening opleveren terwijl een ander juist veel liever zijn vrije tijd in de tuin doorbrengt onder het genot van een hapje en een drankje.

Zelf ben ik gek op werken in de tuin en kan ik mijn hulp bij het tuinonderhoud aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

Zo kan ik een aantal keer per jaar de tuin een ‘grote beurt’ geven, dat betekent bijvoorbeeld:

  • In het vroege voorjaar het opfrissen van de tuin door de vaste planten terug te knippen, het laatste blad weg te halen, de borders en het gazon te bemesten.
  • In de zomer de hagen en heesters te knippen, sommige vaste planten terug te knippen zodat ze nog een keer gaan bloeien en de borders en het gazon nogmaals te bemesten.
    tuinonderhoud
    Onderhoud daktuin: buxushagen snoeien
  • En in het najaar de tuin een laatste keer na te lopen op onkruid en de planten die niet meer mooi zijn terug te knippen en de hagen nog eens licht te snoeien, zodat de tuin ‘opgeruimd’ de winter in gaat.

Op deze manier blijft het onderhoud dat je door het jaar heen zelf moet doen te overzien en daardoor ook leuk.

Ook kan ik op regelmatige basis, bijvoorbeeld elke maand, langskomen om een rondje door de tuin te doen. Ik zie op zulke momenten precies wat er nodig is en op die manier neem ik je de volledige zorg over je tuin uit handen.

Maar ik kan je ook helpen met het geven van advies over het tuinonderhoud of we kunnen samen in je tuin werken. Alles is mogelijk in overleg.

Ben je geïnteresseerd geraakt en zou je graag met mij willen bespreken wat het beste bij jou past?

maak een afspraak

Share