Beplantingsplan

Met een goed beplantingsplan kun je:

  • overzichtelijke en onderhoudsvriendelijke borders creëren
  • of juist meer bloemrijke borders aanleggen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen
  • en de mogelijkheid hebben om boeketten uit je eigen tuin te plukken!

beplantingsplan

Beplanting maakt een tuin compleet. Beplanting die het jaar rond aantrekkelijk is geeft de tuin echt wat extra’s. Afwisseling van bloei is heel belangrijk, maar ook groenblijvende elementen en hoogteverschillen. Zo geeft een boom in de tuin niet alleen natuurlijke schaduw, maar zorgt ook voor beschutting en beslotenheid. Met een goed beplantingsplan zorg je ook voor een goede afwatering van het (overvloedige) hemelwater en dat is tegenwoordig ook een belangrijk aandachtspunt.

Een beplantingsplan bestaat per plantvak uit een fotocollage van de beplanting en een lijst met Latijnse namen. Compleet met kleur, hoogtes en bloeitijden. Naar wens kan de beplanting ook op schaal ingetekend worden.

Laat je verrassen door mijn keuze van planten. Wanneer je zelf naar het tuincentrum gaat om plantjes aan te schaffen, kom je toch vaak thuis met de planten die je al kende. Een mooie border aanleggen vraagt veel kennis van planten: wat past bij de grondsoort en de omstandigheden in jouw tuin, wat zijn mooie combinaties, wat wisselt elkaar af in bloei?

Met een  beplantingsplan van mij kun je zelf aan de slag in je tuin. Je kunt het natuurlijk ook aan mij overlaten om de beplanting te leveren en aan te planten.

Maak een afspraak

Prijzen vanaf € 495,- voor tuinen tot 50m2.

De prijzen zijn inclusief BTW, tarieven 2023.

 

 

beplantingsplan

Share